Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: За минулу добу в Україні одужала від COVID-19 рекордна кількість осіб -  це заслуга наших медиків

2 грудня 2020
941

В Україні за минулу добу від COVID-19 одужали 13 882 особи, що є рекордним показником із початку пандемії та перевищує добову кількість інфікованих. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що ці цифри є заслугою медичних працівників нашої країни і подякував їм за важку працю у боротьбі з пандемією та порятунок життів. 

“У нас сьогодні кількість тих, хто одужав від COVID-19, перевищує число нових випадків захворювання. Зокрема, за минулу добу вилікувались від цієї страшної недуги 13 882 пацієнти. Перш за все, я хотів би подякувати за ці цифри лікарям, медичним сестрам, медбратам, санітаркам та санітарам — усім тим, хто кожного дня, незалежно від обставин, лікують усіх нас, рятують наші життя”, — заявив очільник МОЗ під час брифінгу.

Максим Степанов зазначає, що держава повинна віддати належне медикам, забезпечивши необхідне фінансування галузі та справедливі зарплати. Міністр нагадав, що, за розрахунками МОЗ, лікарі мають отримувати мінімум 23 тис. грн, середній медперсонал — 17 тис. грн, молодший медперсонал — 12 тис. грн.

Нагадаємо, остання редакція держбюджету на 2021 рік передбачає, що видатки на медицину наступного року становитимуть 159 млрд грн, тоді як, за розрахунками Міністерства охорони здоров’я, галузі необхідно 296 млрд грн. МОЗ буде відстоювати свою позицію і розраховує на підтримку народних депутатів під час розгляду проєкту державного кошторису у другому читанні.