Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Налаштування доступності
Close
Налаштування доступності
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Facebook Youtube Telegram X White
Про міністерство
Керівництво Стратегія Положення про міністерство Міжнародні партнери Очищення влади Внутрішній аудит
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Протидія COVID-19 Безоплатна правнича допомога Опитування Створення безбар`єрного простору МСЕК Військово-лікарські комісії Медичний канабіс
Медичним працівникам
Освіта
Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
Е-здоров'я
Контакти

Максим Степанов: «Щеплення вакциною CoronaVac розпочнуть після 10 квітня»

Щеплення вакциною CoronaVac в Україні розпочнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. Прогнозовано, це відбудеться з 10 квітня. Про це зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Вакцина, згідно з усіма нашими нормативно-правовими документами, повинна пройти лабораторний контроль. Лабораторний контроль має певні терміни. 10 квітня він закінчиться – і відразу цю вакцину почнуть використовувати для щеплень», – сказав міністр.

Зазначимо, що перша партія вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech прибула в Україну 25 березня. Наразі отримали 215 тис. доз із замовлених 1,915 млн доз препарату.

Лабораторний контроль вакцини здійснюють Держлікслужба й Державний експертний центр МОЗ. Після цього препарат передадуть для щеплень проти COVID-19. 

Вакцина CoronaVac є традиційною інактивованою вакциною – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій.

Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%