Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Комісія визначила переможця відкритого конкурсу на посаду “Генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України"

5 грудня 2017
3418

Сьогодні, 5 грудня, комісія з розглянула конкурсні пропозиції учасників конкурсного відбору на зайняття посади Генерального директора Державної установи "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України".

Комісія заслухала конкурсні пропозиції учасників відкритого відбору Володимира Курпіти  та Романа Родини та визначила переможцем  Володимира Курпіту.

Гендиректор Центру громадського здоров’я МОЗ України керуватиме установою, основні завдання якої – збереження і укріплення здоров’я населення, проведення оцінки епідеміологічних ризиків, епідеміологічного нагляду та моніторингу захворювань, заходів з організації біологічної безпеки та біологічного захисту, проведення лабораторних досліджень у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення і вжиття спеціальних заходів, спрямованих на попередження, локалізацію та ліквідацію спалахів інфекційних захворювань та епідемій, у тому числі пов’язаних з небезпечними, особливо небезпечними та новими інфекційними захворюваннями.

Володимир Курпіта, військовий лікар, має спеціалізацію з інфекційних хвороб та багаторічний досвід роботи у сфері охорони здоров’я, у тому числі управлінський. Кандидат медичних наук. ​У 1996-2005 роках працював на посадах лікарського складу у Головному військовому клінічному госпіталі МО України. у 2005-2008 роках медичний спеціаліст з ВІЛ/СНІД\ІПСШ Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні. У 2014 році очолював​ Державн​у ​служб​у​ України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань. Виконавчий директор ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».