Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Керівництво НМУ ім. О.О. Богомольця має законодавчо передбачену можливість здійснювати виплати зарплат та стипендій

26 лютого 2018
5398

МОЗ та МОН розцінюють блокування навчальних корпусів університету як зрив освітнього процесу.

Відповідно до розпоряджень керівництва НМУ вранці 26 лютого розпочався “всеуніверситетський страйк” блокуванням входу в усі навчальні корпуси університету. Керівництво фізично закрило для студентів доступ до навчання.

МОЗ України розцінює блокування навчальних корпусів ланцюгами та недопуск студентів та викладачів в аудиторії як зрив освітнього процесу та саботаж з боку деяких членів адміністрації та деканів НМУ.

26 лютого Міністерство охорони здоров’я України, а також Міністерство освіти та науки України виступили із позицією щодо неприпустимості зриву освітнього процесу в НМУ ім. О.О.Богомольця.

Вимагаємо від керівництва НМУ негайно відновити студентам право доступу до аудиторій та забезпечити усі можливості для повноцінного навчання на базі університету.

Щодо поширення завідомо неправдивої інформації у ЗМІ про неможливість здійснення керівництвом університету виплат заробітних плат та стипендій, повідомляємо.

На час роботи комісії та відсторонення Катерини Амосової від обов'язків ректора  право першого підпису мають проректори НМУ імені О.О. Богомольця, право другого підпису — головний бухгалтер, заступник бухгалтера та інші уповноважені особи. Ці питання регулюються Наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.07.2012 р. за № 1206/21518.
Відповідно, уповноважені особи НМУ мають законодавчо передбачену можливість здійснювати усі необхідні виплати з казначейських рахунків Університету. МОЗ України надіслало сьогодні відповідний лист до НМУ ім. О.О. Богомольця.
При спробах блокування виплат з боку керівництва університету відповідні матеріали будуть передані до правоохоронних органів.

Також повідомляємо, що комісія з перевірки належного забезпечення проведення для студентів НМУ ім. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія” продовжує свою роботу та опрацьовує надану Центром тестування та НМУ документацію.

Інформуємо, що не зважаючи на неодноразові запрошення, Катерина Амосова сьогодні знову не з'явилася на засідання комісії для надання письмових пояснень.

МОЗ України й надалі інформуватиме про розвиток подій та результати роботи комісії.