Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ірина Микичак: МОЗ вирішило проблему нестачі коштів на навчання інтернів другого і третього років  

30 квітня 2020
1414

Міністерство охорони здоров’я вирішило проблему нестачі коштів на другий і третій роки навчання в інтернатурі. Про це на брифінгу повідомила заступниця Міністра Ірина Микичак. Нагадаємо, що другим етапом медичної реформи у програмі медичних гарантій не було передбачено фінансування на зарплати лікарів-інтернів. 

«Зараз ми повертаємо кошти на навчання інтернів другого і третього року, які в процесі змін в бюджетному законодавстві, були переведені в стабілізаційний фонд. Тобто жодних проблем із закінченням інтернатури не буде. Найближчим часом заклади охорони здоров’я і освіти отримають порядок проходження інтернатури», — повідомила Ірина Микичак. 
 

Заступниця Міністра також зазначила, що найближчим часом законодавчо буде врегульовано й питання доступу науково-педагогічних працівників до діяльності на клінічних базах медуніверстетів. Ця проблема також виникла в рамках реалізації другого етапу реформування.
 

«Наразі МОЗ проводить роботу щодо забезпечення належної професійної підготовки медичних кадрів. На жаль, після старту другого етапу медреформи виникла проблема — поділ роботи у взаємодії клінічних баз з вузами фактично було втрачено. Сьогодні серйозним конфліктом є те, що деякі комунальні некомерційні підприємства змушені позбавляти можливості науково-медичних працівників здійснювати лікувальну роботу і експертну діяльність. МОЗ розпочало консультації з цього приводу, створило робочу групу і незабаром ми вийдемо на законодавче розв'язання цієї проблеми», — повідомила Ірина Микичак.