Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

#Антифейк щодо створення «чорних списків» пацієнтів

27 липня 2018
3947

У ЗМІ з’явився коментар директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Анатолія Вершигори про те, що в Україні будуть створюватись «чорні списки» пацієнтів, які неправильно використовують працю медиків, зокрема необґрунтовано викликають бригаду екстреної медицини.

1. Ніяких «чорних списків» не було і ніколи не буде. Ведення «чорних списків» суперечить основам лікарської етики і самій сутності професії. Нам дуже прикро, що деякі представники медичної сфери розповсюджують неправдиву інформацію та дискримінують тим самим працівників сфери екстреної медичної допомоги в очах громадян.

2. Усі заходи, передбачені Концепцією реформи екстреної медичної допомоги, спрямовані на підвищення якості та швидкості надання екстреної медичної допомоги, а також забезпечення працівників достойними умовами праці. Пацієнт та його здоров’я є центром системи охорони здоров’я у всіх цивілізованих країнах світу. Саме тому наш пріоритет - щоб кожен українець міг отримати необхідну якісну та своєчасну медичну допомогу. Що ж до конкретних заходів, спрямованих на півищення якості екстреної медицини в Україні - запрошуємо усіх зацікавлених ознайомитися з Концепцією реформи екстреної медичної допомоги за посиланням.

3. Міністерство охорони здоров’я звернеться до керівництва Департаменту охорони здоров’я КМДА з вимогою вжити відповідних дисциплінарних заходів до осіб, які розповсюджують неправдиву інформацію.

Читайте також