Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

21 постраждалого українця евакуйовано на спеціалізоване лікування до Німеччини

27 липня 2022
3156

Нині вдалося евакуювати 21 українця на спеціалізоване лікування до клінік Німеччини.

Відомо, що серед евакуйованих пацієнтів — люди зі складними мінно-вибуховими пораненнями з різних регіонів України, в тому числі є пацієнт з Харківської області та прифронтових територій. Травми вони отримали, потрапивши під ворожий обстріл російської армії. 

Оскільки східні регіони зазнають постійних ворожих обстрілів та ударів з боку рф, інфраструктура територій: житлові будинки, навчальні заклади, лікарні — пошкоджена. Через це надання медичної допомоги на цих територіях значно ускладнюється, а тому є необхідність у медичній евакуації. 

Спочатку пацієнти прибули до Львівщини, де їм була надана необхідна медична допомога, та звідти, після стабілізації їхнього стану, були евакуйовані за кордон до спеціалізованих клінік Німеччини для продовження лікування. 

Евакуація цивільного населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли різні країни ЄС оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку для лікування і реабілітації українців. Так звані «медичні конвої» — приклад одного з ефективних напрямків порятунку пацієнтів, коли Міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції щодо готовності прийняти пацієнтів та забезпечити їм необхідне лікування від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з країною, яка приймає, та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!