Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 30.11.2020 № 2764 "Деякі питання епідеміологічного нагляду (спостереження) за поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

30 листопада 2020
20362

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.11.2020 N 2764

м. Київ

   

 

                                                                                            Зареєстровано в

                                                                                            Міністерстві юстиції

                                                                                            України

                                                                                            10 грудня  2020 р.

                                                                                            за № 1228/35511

 

 

Деякі питання епідеміологічного нагляду (спостереження) за поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

 

Відповідно до частини другої статті 35 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», підпункту 1 пункту 2 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 13 квітня 2020 року № 555-IX «Про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90),  з метою підвищення ефективності епідеміологічного нагляду (спостереження) за поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити  Зміни до деяких наказів Міністерства охорони здоров'я України, що додаються.

 

2. Національній службі здоров'я України на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни забезпечити передачу даних про осіб з підозрою на інфікування або підтвердженим діагнозом захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), зокрема даних щодо прізвища, імені, по батькові (за наявності) особи, дати народження, місця проживання, роботи (навчання), інформації про засоби зв’язку (номер телефону), діагнозу, місця госпіталізації, відомостей про стан здоров’я та інших персональних даних, до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями в порядку інформаційної взаємодії, визначеному в договорі про інформаційну взаємодію між Національною службою здоров’я України та державною установою «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

 

3. Державній установі «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» забезпечити впровадження в промислову експлуатацію електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями в частині обліку та реєстрації підозрілих та підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), здійснення організаційних, технічних та інших заходів, необхідних для забезпечення її функціонування і розвитку. 

                                                          

4. Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я (М. Карчевич) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України – головного державного санітарного лікаря України В. Ляшка.

 

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

 

Міністр  Максим СТЕПАНОВ