Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 11.12.2023 № 2104 "Про затвердження Спеціальних вимог до пластикових матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами"

11 грудня 2023
632

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

11.12.2023 N 2104

м. Київ

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

27 грудня 2023 року

за № 2254/41310

 

Про затвердження Спеціальних вимог до пластикових матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами

 

 

Відповідно до частини другої статті 5, частин першої та другої статті 8 Закону України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами», підпункту 14 пункту 4, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), пункту 359 плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106, з метою встановлення вимог до пластикових матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами та імплементації Регламенту Комісії (ЄС) від 14 січня 2011 року № 10/2011 про пластикові матеріали та вироби, призначені для контакту з харчовими продуктами,

 

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Спеціальні вимоги до пластикових матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, що додаються.

 

2. Установити, що вироби з пластикових матеріалів і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами, які вироблені до набрання чинності цим наказом, можуть перебувати в обігу до закінчення строку (терміну) їх придатності.

 

3. Департаменту громадського здоров’я (Олексію Даниленку) забезпечити:

 

1) подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

 

2) оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України після його державної реєстрації Міністерством юстиції України.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України − головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

 

5. Цей наказ набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами».

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО