Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 08.03.2022 № 430 "Про деякі питання лікування громадян України у зарубіжних клініках на період дії воєнного стану в Україні"

8 березня 2022
3976

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

08.03.2022 N 430

м. Київ

Про деякі питання лікування громадян України у зарубіжних клініках на період дії воєнного стану в Україні

 

У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 67/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», відповідно до абзацу другого статті 36 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою координації направлення на лікування у зарубіжні клініки громадян України, у зв’язку з неможливістю надання того чи іншого виду медичної допомоги закладами охорони здоров’я України, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Утворити та затвердити склад Координаційної робочої групи з питань лікування громадян України у зарубіжних клініках на період дії воєнного стану в Україні (далі – Робоча група).

 

2. Покласти на Робочу групу функції з координації дій щодо направлення на лікування у зарубіжні клініки громадян України, у зв’язку з неможливістю надання того чи іншого виду медичної допомоги закладами охорони здоров’я України, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

 

3. Голові Робочої групи:

 

1) забезпечити координацію діяльності Робочої групи;

 

2) у разі потреби залучати до Робочої групи представників структурних підрозділів Міністерства охорони здоров’я України, спеціалістів та представників інших міністерств, державних органів, спеціалізованих установ, громадських і міжнародних організацій, експертів за їх згодою у встановленому порядку.

4. Визначити базовими закладами охорони здоров’я з організації направлення на лікування у зарубіжні клініки громадян України, у зв’язку з неможливістю надання того чи іншого виду медичної допомоги закладами охорони здоров’я України, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України:

 

1) для дітей: комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр»;

 

2) для дорослих: комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» та комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об'єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

 

5. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласним та Київської міської військових адміністрацій забезпечити:

 

1) направлення пацієнтів, яким неможливо надати той чи інший вид медичної допомоги, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, до базових закладів охорони здоров’я, зазначених у пункті 4 цього наказу;

 

2) організацію виконання рішень Робочої групи.

 

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Микичак І.В.

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО