Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд ухвалив Стратегію розвитку медичної освіти

27 лютого 2019
8758

Вперше в історії незалежної України офіційно затвердили документ, який передбачає комплексний підхід до змін в медичній освіті. Це дозволить у найближчі 10 років втілити фундаментальні зміни і повністю змінити підхід до відбору, навчання і професійного становлення українських медиків.

Трансформація системи охорони здоров’я неможлива без змін у медичній освіті, оскільки саме від знань та кваліфікації лікаря, здобутих під час навчання, залежить життя та здоров’я пацієнта. Стратегія - це покрокова інструкція на 10 років, яка дозволить здійснити справді докорінні, а не номінальні зміни в медичній освіті. Стратегія враховує сучасний стан медичної освіти в Україні.  Першим етапом підготовки стратегії було визначення кількісних та якісних показників нинішнього рівня медосвіти, зокрема було проведено 15 фокус-груп в різних регіонах України.

Головною метою стратегії є підвищення конкурентноспроможності вищої медичної освіти і внаслідок цього підвищення якості надання медичних послуг.  Основним завданням стратегії є зміна таких напрямків:

  • підвищення якості вищої медичної освіти;
  • якісна зміна післядипломної освіти;
  • ефективне фінансування та управління медичних університетів;
  • зміна академічної культури,
  • розвиток наукових досліджень.

Докладніше про кожен напрям читайте тут: https://bit.ly/2p2cSbS

З прийняттям стратегії МОЗ України продовжить якісні зміни у вищій медичній освіті, зокрема найближчим часом планується запровадити безперервний професійний розвиток та нову модель інтернатури.

В рамках розвитку медичної освіти вже було втілено такі кроки:

Нагадаємо, що міжнародні експерти також давали схвальну оцінку проекту Стратегії.

 

Читайте також