Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

До уваги суб’єктів фармацевтичного ринку 22 січня 2019, 16:15 м. Київ, вул. Грушевського, 7
22 січня 16:15

Наказом МОЗ України  від 21.01.2019 № 148 затверджено нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Відповідно до пункту 14 Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 17 березня 2017 р. № 152, протягом п’яти робочих днів з дати оприлюднення оновленого Реєстру на офіційному веб-сайті МОЗ заявники, вартість добової дози лікарського засобу яких у Реєстрі не більше ніж на 10 відсотків перевищує таку вартість добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що відшкодовується згідно з Реєстром повністю (без доплати), можуть повторно подати до МОЗ України документи, зазначені у пункті 8 Порядку, із зміненою оптово-відпускною ціною за упаковку лікарського засобу, яка у перерахунку на добову дозу дорівнює вартості добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що згідно з Реєстром відшкодовується повністю (без доплати). МОЗ України за результатами розгляду отриманих документів протягом п’яти робочих днів здійснює їх розгляд та приймає рішення про внесення змін до Реєстру, що затверджується наказом зазначеного Міністерства.

Міністерство охорони здоров’я України надає перелік лікарських засобів, вартість добової дози яких у Реєстрі не більше ніж на 10 відсотків перевищує таку вартість добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що відшкодовується згідно з Реєстром повністю (без доплати).

Завантажити відповідний перелік лікарських засобів

Заявники зазначених лікарських засобів можуть повторно подати до МОЗ України документи зі зміненою оптово-відпускною ціною за упаковку лікарського засобу в термін з 22.01.2019 до 28.01.2019 (включно).

Звертаємо також увагу, що разі виявлення технічної помилки в Реєстрі заявники протягом п’яти робочих днів з дати оприлюднення оновленого Реєстру мають право подати МОЗ звернення щодо виправлення відповідної технічної помилки, крім розміру оптово-відпускної ціни лікарського засобу, поданого заявником. МОЗ протягом п’яти робочих днів з дати надходження звернення здійснює розгляд такого звернення, приймає рішення та надає мотивовану відповідь. Зміни до Реєстру вносяться на підставі наказу МОЗ.

Документи приймаються за адресою: МОЗ України, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Фармацевтичний директорат МОЗ України, кабінет 119-В, тел. (044) 200 06 69

Нагадуємо, що аптекам та їх структурним підрозділам дозволяється протягом 30 календарних днів завершити реалізацію лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, закуплених до дати затвердження оновленого Реєстру.

Читайте також