Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

Як підвищилися зарплати у сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів у липні

3 серпня 2018
30309

Перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». У липні Нацслужба здоров’я оплатила за тарифами за медичне обслуговування пацієнтів 255,3 млн грн у 161 медичний заклад первинної медичної допомоги. Розповідаємо, які зарплати отримали медики.

Нагадуємо, що в автономізованих медичних закладах, які підписали договори з Нацслужбою здоров’я, діє гнучкий підхід до формування зарплат. Розмір винагороди більше не прив'язаний до бюджетної сітки. Тепер керівники цих медзакладів можуть встановлювати рівень зарплатні в залежності від кількості декларацій, які підписав лікар, або інших показників. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив, тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

 

Житомирська область, смт Довбиш

КНП «Довбиський селищний Центр первинної медико-санітарної допомоги»

У липні сімейна лікарка закладу первинної допомоги на Житомирщині, яка вже має 1 624 декларації від пацієнтів, отримала після оподаткування 7 504 грн. Ще місяць тому у червні оклад цієї ж лікарки складав 3 411 грн після оподаткування.

 

Одеська область, місто Балта

КНП «Балтський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Сімейна лікарка, яка підписала 1795 декларацій, отримала у липні після оподаткування — 16 011 грн. У червні її дохід складав усього 5 834 грн. Ще одна сімейна лікарка, яка має 1770 декларацій з пацієнтами, у липні отримала на руки зарплату у 13 261 грн. У червні мала — 3 349 грн. Медсестра цього ж медичного закладу у липні отримала 6 383 грн. У червні її зарплата після оподаткування складала 3 048 грн.   

 

Івано-Франківська область, місто Коломия

КНП «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  

У закладі первинної медичної допомоги в Івано-Франківській області лікарка-педіатр, яка набрала оптимальну кількість пацієнтів (900 дітей), у липні отримала після оподаткування 7 720 грн. У червні її дохід складав 4 750 грн. Медсестра цього ж медзакладу у липні отримала зарплату 6 316 грн, а у червні — 3 876 грн.

 

Донецька область, місто Селидове

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради»

У Селидовому на Донеччині сімейний лікар, який підписав 1800 декларацій, отримав у липні після оподаткування 10 504 грн. У червні було 5 450 грн. Медична сестра, яка працює разом з цим лікарем, раніше отримувала мінімальну зарплатню — 3 727 грн. У цьому місяці отримала після оподаткування 5 176 грн.

 

Вінницька область, місто Немирів

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Немирівської районної ради»

У центрі первинної медичної допомоги у Немирові на Вінниччині лікар отримував 5 600 грн. Підписав 1450 декларацій з пацієнтами і в липні після оподаткування отримав 11 460 грн. У медичному закладі визначили, що лікарі отримують 22% від суми, яку Нацслужба здоров’я нарахувала за обслуговування пацієнтів за деклараціями. Медична сестра у цьому ж закладі тепер отримує 60% від суми зарплати лікаря, з яким вона працює.

 

Полтавська область, місто Кременчук

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3»

У Кременчуцькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3 на Полтавщині сімейний лікар вищої категорії ще у червні мав 8 186 грн зарплати після оподаткування. Лікар користується популярністю — його вже обрали 1800 пацієнтів. У липні, коли медичний заклад отримав перші оплати за медичне обслуговування пацієнтів від Нацслужби здоров’я, цей же сімейний лікар отримав після оподаткування 13 730 грн. Медсестра, яка з ним працює, раніше отримувала 5 400 грн, а тепер — 6 250 грн.

Читайте також