Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала від МЗС Чеської Республіки сучасний медичний автобус

30 серпня 2023
278

Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав спеціалізований медичний транспорт. Сучасний автобус IVECO CROSSWAY вартістю майже 15,9 млн грн (9,48 млн чеських крон), як гуманітарну допомогу, надало Міністерство закордонних справ Чеської Республіки. Донація відбулася завдяки тісній співпраці МЗС Чехії із МОЗ України та командою державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоровʼя України».

Наявність такого автобуса дозволить медичним командам транспортувати пацієнтів різного віку та у стані різного ступеню важкості територією України і за її межі до високоспеціалізованих закладів охорони здоров’я. Крім того, Вінницький обласний центр ЕМД МК відтепер має можливість перевозити одночасно велику кількість поранених та травмованих, зокрема внаслідок бойових дій, і таким чином підсилити процес медичної евакуації. 

«Ми дуже вдячні за новий автобус чеським партнерам. Завдяки такому транспорту наші медики зможуть у разі потреби здійснювати реанімаційні дії одночасно декільком пацієнтам під час тривалих транспортувань. Ми щоденно перевозимо важкопоранених з прифронтових регіонів до різних областей України, а інколи і до кордонів – для подальшого перенаправлення на лікування в інших країнах», – наголошує директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза.

Нагадаємо, нещодавно Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав Україні неонатальні швидкі для 20 медзакладів.