Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

“Медичні закупівлі України” оголошують свої перші тендери

31 січня 2019
6642

Державне підприємство “Медичні закупівлі України” оголошує тендери на закупівлю медичних препаратів і медвиробів в межах програм Глобального Фонду. Йдеться про закупівлю логістичних послуг та лікарських засобів проти опортуністичних інфекцій та побічних реакцій при лікуванні ВІЛ/СНІД та туберкульозу, медичних респіраторів.

Тендери, що оголошуються в січні, стануть першими закупівлями, що проводить новостворене державне підприємство. В цілому у 2019 році “Медичні закупівлі України” мають не лише провести десятки тендерів, а й застосувати нові інструменти закупівель. Наприклад, електронні каталоги (е-каталоги), що дозволять замовникам, в першу чергу невеликим регіональним медичним закладам, швидко і зручно замовляти типові препарати і вироби за принципом інтернет-магазину. Крім того, ДП “Медичні закупівлі України” має отримати статус центральної закупівельної організації (ЦЗО) і почати роботу із закупівлями на основі рамкових угод, що також значно полегшить роботу регіональним замовникам.

З 2015 року в Україні працюють міжнародні організації, які допомагають Україні закуповувати ліки, вакцини та медичні вироби. ПРООН, ЮНІСЕФ і Краун Ейджентс задали дуже високу планку медичних закупівель щодо цін, конкуренції та прозорості. Одне із ключових завдань для МЗУ сьогодні - наслідувати найкращі міжнародні практики та побудувати відкриті і надійні стосунки з постачальниками, говорить заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина: “До команди держпідприємства вже долучилися досвідчені фахівці зі сфери публічних закупівель. Вони мають побудувати діалог з постачальниками і замовниками, зробити медичні закупівлі максимально прозорими і ефективними. З цією метою перед оголошенням закупівель проводилися відкриті зустрічі із постачальниками для уточнення технічних завдань тендерів і запобігання виникненню дискримінаційних вимог”.

Участь у вищезгаданих тендерах може брати будь-який постачальник, що відповідає заявленим в тендерній документації вимогам.

“Ми закликаємо постачальників медичних препаратів і медвиробів активно залучатися до обговорення тендерів і участі в них. Наша мета - побудувати ефективну і відкриту систему медичних закупівель. І досягти цієї мети ми можемо тільки за підтримки добросовісного бізнесу”, - підкреслила Ольга Стефанишина.

Детальні умови тендерів доступні за посиланнями:

Нагадаємо, державне комерційне підприємство “Медичні закупівлі України”  було створене з метою організації і проведення процедур закупівель лікарських засобів, медичних виробів, допоміжних засобів, інших товарів медичного призначення (медичних товарів), послуг та закупівель за рамковими угодами медичних товарів і послуг в інтересах замовників відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”.

Створення ДП “Медичні закупівлі України” є черговим кроком із впровадження нещодавно оновленої концепції з реформування системи закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

В майбутньому новостворене держпідприємство буде закуповувати за кошти держбюджету ліки за стратегічними програмами (вакцини, інфекційні захворювання, загальнонаціональні програми). Крім того, воно буде працювати з ринком щодо зниження цін, об'єднувати місцеві закупівлі, проводити рамкові закупівлі, формувати і вести електронні каталоги, а також підвищувати рівень професіоналізації  в сфері закупівель ліків та медвиробів.

Детальніше: https://bit.ly/2DLOP9i

Читайте також