Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українців на тимчасово окупованих територіях Донбасу забезпечили препаратами проти туберкульозу

3 грудня 2018
2888

Це означає, що хворі зможуть продовжити лікування безперервно, а українці як на окупованих, так і підконтрольних територіях - уникнути зараження туберкульозом.

29 листопада до Донецької обласної клінічної туберкульозної лікарні доставлено протитуберкульозні препарати українського виробництва, закуплені міжнародною гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів».

«Туберкульоз передається повітряно-крапельним шляхом і не знає кордонів, тому без належного лікування діагностованих випадків спалах туберкульозу міг охопити увесь Схід України. Забезпечення українців протитуберкульозними препаратами - це питання національної безпеки, яке ми підтримуємо і відстоюємо. Дякую нашим партнерам «Лікарі без кордонів», що закупили необхідні українські ліки для лікарні Донецька», - підкреслив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Лікарня у Донецьку отримала 200 тисяч таблеток протитуберкульозних препаратів першого рівня. Уже 1 грудня хворі окупованої території могли залишитися без лікування. Російські куратори окупаційної влади псевдореспублік не забезпечили лікарню необхідними ліками.

Протитуберкульозні препарати українського виробництва гуманітарна організація доставляла у цю лікарню і раніше: у травні туберкульозна лікарня Донецька отримала 420 тисяч таблеток протитуберкульозного препарату першого ряду.

У Донецькій області до початку окупації частини території внаслідок військової агресії з боку Російської Федерації реєструвалися найвищі показники захворюваності  на туберкульоз серед усіх регіонів України.

Читайте також