Здоров'я А-Я
Категорії
- Здоров'я А-Я
- Військово-лікарські комісії
- МСЕК
- Психічне здоров'я
- Реабілітація
- Медична опіка
- Вакцинація
- Протидія COVID-19
- Електронна охорона здоров'я
- Доступні ліки
- Закупівлі ліків
- Звернення громадян
- Доступ до публічної інформації
- Консультації з громадськістю
- Безоплатна правова допомога
- Опитування
- Допомога українським медикам та армії
- Створення безбар`єрного простору
- Адміністративні послуги МОЗ
Докладніше
Надлишкова вага у дітей. Як розрахувати масу тіла та чому це важливо? Надлишкова вага у дітей та підлітків – проблема, що має непокоїти як батьків, так і лікарів. Все частіше зайві кілограми стають причиною появи проблем, які раніше вважалися проблемами дорослих: цукровий діабет, високий тиск тощо. Оновлених даних щодо поширеності надлишкової ваги й ожиріння у дітей в Україні немає. Проте, за інформацією Всесвітньої організації з боротьби з ожирінням, станом на 2018 рік в Україні 26% хлопчиків та 13,9% дівчаток у віці 7–17 років мали надлишкову вагу або ожиріння. 4 жовтня
Докладніше
Що їсти й пити, щоби краще переносити спеку Друга половина літа, як завжди, характеризується стабільно високою температурою повітря, від якої потерпають в усіх регіонах України. Ми попросили Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоровʼя МОЗ України, розповісти про те, як покращити самопочуття у спеку, переглянувши харчування та питний режим. 24 липня
Докладніше
Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків Зважаючи на те, що потреба в поживних речовинах та енергії збільшується у пікові періоди росту, є суттєві ризики неадекватності харчування підлітків-вегетаріанців. Такі ризики збільшуються у разі більш жорстких обмежень у конкретній моделі харчування з виключенням певних видів тваринної їжі. Як планувати вегетаріанську дієту для підлітків без ризику для їхнього здоров'я? Читайте у матеріалі від Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоровʼя МОЗ України. 20 квітня
Докладніше
Великодній стіл: як не нашкодити здоровʼю Навіть таке лихо як війна не здатне завадити українським господиням приготувати великодні смаколики і пригостити ними рідних і близьких. Та дуже важливо, щоби споживання великодніх страв минули без негативних наслідків для здоров’я. Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України, сформулював рекомендації для хазяїв та гостей застілля, щоби свято не нашкодило здоров’ю. 13 квітня
Докладніше
Які продукти та напої покласти дитині у тривожну валізку? І після 8 місяців повномасштабної війни актуальними залишаються питання раціональної підготовки тривожних валізок. Ми попросили Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоров'я МОЗ України, скласти перелік харчових продуктів для дітей, який допоможе забезпечити потреби в їжі та рідині принаймні на одну-дві доби.
30 листопада
Докладніше
Харчування школярів під час дистанційного навчання Реформа шкільного харчування мала за мету забезпечити виключно здоровий вибір харчових продуктів, страв і напоїв у закладах освіти. Далі цей вибір, підкріплений знаннями, мав впливати на харчування дітей і підлітків удома, у закладах громадського харчування, за святковим столом. Та з початком повномасштабного вторгнення росії ми вимушено опинилися в іншій реальності: через постійні ракетні обстріли звичне життя стало майже неможливим. Значна небезпека змусила деякі регіони перевести навчання у закладах освіти у дистанційний формат.
Як мають харчуватися діти, що навчаються в режимі онлайн? Ми запитали в Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоров'я МОЗ України.
9 листопада
Докладніше
Жири: корисні та не дуже Здорове харчування значно знижує ризик виникнення багатьох неінфекційних захворювань, у т.ч. цукрового діабету, інфаркту, інсульту тощо. Водночас зростання обсягів виробництва перероблених продуктів разом із зміною темпу й способу життя призводять і до модифікацій моделей харчування. Зараз люди споживають більше продуктів із високим вмістом калорій, жирів, вільних цукрів та солі. Разом з тим все більше людей не вживають достатньої кількості злаків, фруктів, овочів та інших продуктів, що містять клітковину. 8 лютого
Категорії
- Антибіотикорезистентність
- Артеріальний тиск
- Безпека
- Ботулізм
- ВІЛ/СНІД
- Гепатит
- Глаукома
- Гомеопатія
- Грип
- Грудне вигодовування
- Діабет
- Дієтичні добавки
- До школи
- Донорство крові
- Здоров'я жінок
- Здоров'я у подорожах
- Здорове довкілля
- Здорове харчування
- Здоровий спосіб життя
- Здорові зуби
- Зір
- Інфекційні захворювання
- Кишкові інфекції
- клінічні дослідження
- Коронавірус
- Куріння
- Ліки Є
- Малярія
- Медицина в світі
- Медичні міфи
- Нефрологія
- Ожиріння
- Онкозахворювання
- Онкозахворювання
- Паліативна допомога
- Переохолодження
- Перша допомога
- Поліомієліт
- Права медиків
- Права пацієнтів
- Правець
- Психічне здоров'я
- Рак
- Реабілітація
- Сексуальне життя
- Серцево-судинні захворювання
- Сказ
- Слух
- Укуси
- Фізичні активності
- Хронічні захворювання