Здоров'я А-Я
Категорії
- Здоров'я А-Я
- Військово-лікарські комісії
- МСЕК
- Психічне здоров'я
- Реабілітація
- Медична опіка
- Вакцинація
- Протидія COVID-19
- Електронна охорона здоров'я
- Доступні ліки
- Закупівлі ліків
- Звернення громадян
- Доступ до публічної інформації
- Консультації з громадськістю
- Безоплатна правова допомога
- Опитування
- Допомога українським медикам та армії
- Створення безбар`єрного простору
- Адміністративні послуги МОЗ
Докладніше
Як запобігти гострим кишковим інфекціям Навіть у мирний час в літню пору збільшується кількість випадків гострих кишкових інфекцій. Із початком повномасштабної війни ризики виникнення таких хвороб значно зросли. Цьому сприяють обмежений доступ до чистої питної води та засобів гігієни, перебування в місцях скупчення людей, висока температура довкілля, зниження терміну придатності продуктів тощо. 7 червня
Докладніше
Гострі кишкові інфекції в дошкільнят. Як запобігти? Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук. 8 жовтня
Докладніше
Про причини харчових отруєнь та профілактику небезпечних хвороб і станів Ботулізм, сальмонельоз, дизентерія, ешерихіоз - усі ці небезпечні хвороби і стани об’єднує те, що до нашого організму бактерії-збудники найчастіше потрапляють із зіпсованими та неякісними харчовими продуктами, зараженою водою, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. Зібрали інформацію про найбільш поширені причини харчових отруєнь та профілактику небезпечних хвороб і станів. 17 серпня
Докладніше
Чому виникають масові харчові отруєння і як уникнути кишкових інфекцій Будьте обережні: спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. Лише у Києві за останні кілька днів шаурмою отруїлися 70 людей. Загалом в Україні за останні півроку на гострі кишкові інфекції захворіли 47 256 людей, а масових випадків було аж 77! Нагадуємо, на що звертати увагу, коли купуєте готову їжу і як убезпечити себе від кишкових інфекцій удома. 3 серпня
Докладніше
Профілактика гострих кишкових інфекцій рятує життя Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.
5 серпня
Категорії
- Антибіотикорезистентність
- Артеріальний тиск
- Безпека
- Ботулізм
- ВІЛ/СНІД
- Гепатит
- Глаукома
- Гомеопатія
- Грип
- Грудне вигодовування
- Діабет
- Дієтичні добавки
- До школи
- Донорство крові
- Здоров'я жінок
- Здоров'я у подорожах
- Здорове довкілля
- Здорове харчування
- Здоровий спосіб життя
- Здорові зуби
- Зір
- Інфекційні захворювання
- Кишкові інфекції
- клінічні дослідження
- Коронавірус
- Куріння
- Ліки Є
- Малярія
- Медицина в світі
- Медичні міфи
- Нефрологія
- Ожиріння
- Онкозахворювання
- Онкозахворювання
- Паліативна допомога
- Переохолодження
- Перша допомога
- Поліомієліт
- Права медиків
- Права пацієнтів
- Правець
- Психічне здоров'я
- Рак
- Реабілітація
- Сексуальне життя
- Серцево-судинні захворювання
- Сказ
- Слух
- Укуси
- Фізичні активності
- Хронічні захворювання