Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

Максим Степанов привітав українців із Днем Конституції і закликав відзначити свято, дотримуючись рекомендацій МОЗ

28 червня 2020
2901

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав українців дотримуватися рекомендацій МОЗ під час святкування Дня Конституції: носити маски, користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції. Щоб перемогти COVID-19 в Україні потрібно мінімізувати контакти і за можливості залишатися вдома. 

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

«У третій статті Конституції написано, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Це не просто слова для наших медиків. Це їх повсякденна робота. Кожного дня вони борються за життя і здоров’я вас та ваших близьких. І зараз, на фоні пандемії корона вірусу – вони доводять це кожного дня. Ми звикли відзначати свята у гучних компаніях, на концертах. Але цього року все інакше. У нас є ворог COVID-19. Я звертаюся до вас і дуже прошу:  якщо ви збираєтеся кудись піти, то користуйтеся масками, антисептиками і тримайте соціальну дистанцію», - наголосив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що 28 червня в Україні зафіксовано 917 нових випадків захворювання на COVID-19. Загалом за весь час пандемії захворіло 42 982 особи.