Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів»

13 березня 2024
663

Проєкт постанови КМУ

Пояснювальна записка

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів», розробленої на виконання абзацу п’ятнадцятого пункту 9 частини першої статті 7 Закону України «Про систему громадського здоров’я» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено на виконання положень Закону України «Про систему громадського здоров’я» та з метою забезпечення захисту і зміцнення здоров’я населення, запобігання хворобам, покращення якості та збільшення тривалості життя.

Проєкт постанови запроваджує обов’язковість проведення періодичних наукових робіт щодо наявності дефіциту вітамінів та/або мінеральних речовин у населення або окремих груп населення та визначення рівнів споживання окремих харчових продуктів, до яких можуть бути додані такі вітаміни та/або мінеральні речовини.

Порядок фортифікації харчових продуктів, який пропонується затвердити, визначає підстави та процедуру запровадження фортифікації харчових продуктів окремими вітамінами та/або мінеральними речовинами.

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров'я МОЗ протягом 10 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7,
e-mail: [email protected].