Громадське обговорення (архів)
Категорії
- Накази МОЗ
- Головний державний санітарний лікар України
- Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (COVID-19)
- Громадське обговорення
- Громадська рада МОЗ
- Громадська експертиза
- Документи з питань економіки та фінансів
- Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІД
- Документи
- Громадське обговорення (архів)
- Стратегічна екологічна оцінка
- Консультативні, допоміжні та інші дорадчі органи при МОЗ
- Проєкти розроблених адаптованих клінічних настанов, стандартів медичної допомоги та уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги
Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів»
ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ
Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів», розробленої на виконання абзацу п’ятнадцятого пункту 9 частини першої статті 7 Закону України «Про систему громадського здоров’я» (далі – проєкт акта).
Проєкт акта розроблено на виконання положень Закону України «Про систему громадського здоров’я» та з метою забезпечення захисту і зміцнення здоров’я населення, запобігання хворобам, покращення якості та збільшення тривалості життя.
Проєкт постанови запроваджує обов’язковість проведення періодичних наукових робіт щодо наявності дефіциту вітамінів та/або мінеральних речовин у населення або окремих груп населення та визначення рівнів споживання окремих харчових продуктів, до яких можуть бути додані такі вітаміни та/або мінеральні речовини.
Порядок фортифікації харчових продуктів, який пропонується затвердити, визначає підстави та процедуру запровадження фортифікації харчових продуктів окремими вітамінами та/або мінеральними речовинами.
Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров'я МОЗ протягом 10 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7,
e-mail: [email protected].