Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики"

29 листопада 2022
403

Проєкт Постанови Кабінету Міністрів України

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця

АРВ

Повідомлення про оприлюднення

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

на публічне обговорення виноситься проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики»

 

  З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, дотримання вимог абзацу другого пункту 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996, на офіційному веб-сайті МОЗ України розміщено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» (далі – проєкт).

  Метою розроблення проєкту є підвищення ефективності формування необхідного запасу лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності.

 

  Проблематика та шляхи вирішення

  Діючі засади функціонування державного резерву, в тому числі мобілізаційного, порядок його формування та використання ґрунтуються на застарілих принципах без застосування визначеної стратегії розвитку та не враховують сучасних змін у ситуації, в якій перебуває Україна.

  Загалом аналіз стану запасів матеріальних цінностей державного резерву свідчить про сталу тенденцію до поступового їх зменшення і відповідно зниження здатності до використання за призначенням, визначеним Законом України «Про державний матеріальний резерв».

  За результатами державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Держрезервом за період з 01 січня 2018 року по 30 червня 2021 року, проведеного Держаудитслужбою, встановлено, що проблемні питання як у сфері формування, зберігання і обслуговування запасів, так і у сфері управління підприємствами, установами і організаціями системи державного резерву не вирішуються.

  Стратегією реформування системи державного матеріального резерву на період до 2025 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2022 року № 771-р (надалі – Стратегія), передбачено, серед іншого, запровадження нових підходів до зберігання матеріальних цінностей. Так, передбачається, що резерв лікарських засобів та медичних виробів буде зберігатися на складських потужностях у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності.

  Таким чином, для забезпечення можливості реалізації Стратегії у частині зберігання резервних лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров'я державної та комунальної форми власності, вноситься зміна до  Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року № 285.

 

  Пропозиції та зауваження просимо надсилати до:

  Міністерства охорони здоров'я України за адресою: 01601, м. Київ-601, вул. Михайла Грушевського, 7, E-mail: [email protected] та тел. (044) 200 08 17.

  Проєкт, пояснювальна записка та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України в мережі Інтернет www.moz.gov.ua.

  Термін обговорення законопроекту становить місяць з моменту його оприлюднення.