Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161»

19 листопада 2019
2518

Повідомлення про оприлюднення

 

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161»

 

Пояснювальна записка

 

Порівняльна таблиця

 


Повідомлення про оприлюднення
проекту постанови Кабінету Міністрів України
«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161»

 

Відповідно до абзацу шостого пункту 5 частини шостої статті 13, абзацу шістдесят другого пункту 7 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про соціальні послуги» та з метою приведення постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161 «Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність» у відповідність до чинного законодавства.

 

Проект акту та повідомлення про оприлюднення проекту розміщено на сайті Міністерства охорони здоров’я України: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/mtpc_publicdiscussion/.

 

Пропозиції та зауваження просимо надсилати впродовж місяця з дня оприлюднення до Департаменту реалізації політик Міністерства охорони здоров’я України або в електронному вигляді на адресу: [email protected]

 

Контактна особа – Волосовець І.П. (тел. 044-253-72-71)

 


ПРОЕКТ

 

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

 

1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161 «Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність» (Офіційний вісник України, 2019 р., № 9, ст. 306) зміни, що додаються.

 

2. Ця постанова набирає чинності одночасно з введенням в дію Закону України від 17 січня 2019 р. № 2671-VIII «Про соціальні послуги», але не раніше дня її офіційного опублікування.

 

Прем’єр-міністр України О. ГОНЧАРУК

 


 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту постанови Кабінету Міністрів України
«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів Українивід 27 грудня 2018 р. № 1161»

 

1. Резюме

Приведення постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161 «Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність» у відповідність до чинного законодавства.

 

2. Проблема, яка потребує розв’язання

Прийняття Проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161» (далі – проект постанови) приведе постанову Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161 «Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність» у відповідність до чинного законодавства.

 

3. Суть проекту акта

Проект постанови розроблено відповідно до абзацу шостого пункту 5 частини шостої статті 13, абзацу шістдесят другого пункту 7 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про соціальні послуги».

 

Проектом постанови затверджується перелік тяжких захворювань, розладів, травм, станів, тощо, дитини, якій не встановлено інвалідність та є отримувачем соціальних послуг.

 

4. Вплив на бюджет

Реалізація проекту постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат державного та/або місцевих бюджетів.

 

У зв’язку із цим розрахунок необхідних додаткових матеріальних і фінансових витрат, їх обсяг та джерела покриття до цієї пояснювальної записки не додаються.

 

5. Позиція заінтересованих сторін

Проект постанови матиме вплив на ключові інтереси дітей, хворих на тяжкі захворювання, розлади, травми, стани, тощо яким не встановлена інвалідність та осіб, які доглядають за цими дітьми.

 

Прогноз впливу реалізації акта на ключові інтереси заінтересованих сторін, додається.

 

Проект постанови розміщений на веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України для отримання пропозицій та зауважень громадськості, суб’єктів господарювання та громадських організацій.

 

6. Прогноз впливу

Реалізація Проекту постанови матиме вплив на інтереси дітей, хворих на тяжкі захворювання, розлади, травми, стани, тощо яким не встановлена інвалідність та осіб, які доглядають за такими дітьми (отримувачі державних допомог).

 

Реалізація акта не впливатиме на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, розвиток адміністративно-територіальних одиниць, ринок праці, громадське здоров’я, екологію та навколишнє природне середовище.

 

Проект постанови за предметом правового регулювання не матиме негативного впливу.

 

Прогноз впливу додається.

 

7. Позиція заінтересованих органів

Проект постанови потребує погодження з Міністерством соціальної політики України, Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Уповноваженим Президента України з прав дитини.

 

Проект постанови потребує проведення правової експертизи Міністерством юстиції України.

 

8. Ризики та обмеження

У проекті постанови відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

 

Проект постанови не передбачає встановлення дискреційних повноважень органів державної влади або їх посадових осіб. Ризики вчинення корупційних правопорушень за наслідками прийняття проекту акта відсутні. Проект акта не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи.

 

У проекті постанови відсутні положення, що містять ознаки дискримінації. Проект акта не потребує проведення громадської антидискримінаційної експертизи.

 

9. Підстава розроблення проекту акта

Проект постанови розроблено відповідно до абзацу шостого пункту 5 частини шостої статті 13, абзацу шістдесят другого пункту 7 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про соціальні послуги» та Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 17 січня 2019 р. № 2671-VIII «Про соціальні послуги».

 

Міністр Зоряна СКАЛЕЦЬКА