Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проект наказу міністерства охорони здоров'я України "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2005 року № 385

13 травня 2020
1056

Проект наказу МОЗ України
Пояснювальна записка
Аналіз регуляторного впливу
Інформаційні вимоги
Анкета донора крові або її компонентів
Критерії відсторонення донарів цільної крові та її компонентів
Інтервали між різними видами донорства
Прогноз впливу
Витрати на одного суб'єкта господарювання великого і середнього підприємництва, які викликають внаслідок дії регуляторного акта
Порядок збереження донорської плазми в карантині

Повідомлення про оприлюднення

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

_________________                              Київ               №  ____________________

 

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2005 року № 385

 

   Відповідно до статті 16 Закону України «Про донорство крові та її компонентів», пунктів 1411, 1412 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106, підпунктів 8 та 11 пункту 2 Плану заходів щодо реалізації Стратегії розвитку національної системи крові на період до 2022 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 120, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою підвищення рівня інфекційної безпеки донорської крові та її компонентів, врегулювання існуючих правил та норм щодо провадження діяльності із заготівлі, тестування, переробки, зберігання та розподілу донорської крові та її компонентів, а також з метою приведення критеріїв відбору донорів крові та її компонентів та критеріїв відсторонення від донорства у відповідність до міжнародних стандартів та європейських практик,

 

НАКАЗУЮ:

 

   1.Унести зміни до Порядку карантинізації донорської плазми, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2005 року № 385, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2005 року за № 895/11175, виклавши його в новій редакції, що додається.

 

   2. Унести зміни до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2005 року № 385, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2005 року за № 895/11175, виклавши його в новій редакції, що додається.

 

   3. З дати набрання чинності цього наказу усі особи, які були постійно або тимчасово відсторонені від донорства, поновлюються в донорстві та допускаються до подальших донацій за умови відповідності критеріям придатності, встановлених цим наказом.

 

   4. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити виконання цього наказу.

 

   5. Директорату громадського здоров’я (Скіпальський А.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

   6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра В. Ляшка.

 

   7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Міністр       Максим СТЕПАНОВ