Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Повідомлення про публічне обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку акредитації закладу охорони здоров’я»

18 вересня 2023
208

Проєкт постанови КМУ

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця

Зміни до Порядку ІІІ

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

на публічне обговорення виноситься проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку акредитації закладу охорони здоров’я»

 

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, дотримання вимог абзацу другого пункту 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996, на офіційному веб-сайті МОЗ України розміщено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку акредитації закладу охорони здоров’я» (далі – проєкт).

Метою розроблення проєкту є скорочення видатків Міністерства охорони здоров’я України та структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської військових адміністрацій на замовлення бланків акредитаційних сертифікатів.

 

Проблематика та шляхи вирішення

Частина друга статті 18 Закону України «Про адміністративні послуги» передбачає, що органи виконавчої влади, інші державні органи здійснюють  закупівлю бланків для оформлення результатів надання адміністративних послуг (крім власних бланків цих органів) у державних підприємств, що входять до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації та контролю за виготовленням бланків цінних паперів, документів суворої звітності. Закупівля товарів, робіт і послуг для надання адміністративних послуг здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».

Водночас, пунктом 20 Порядку акредитації закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року № 765 (далі – Порядок) передбачено, що ведення обліку, зберігання бланків акредитаційних сертифікатів покладається на головні акредитаційні та акредитаційні комісії.

Однак процедура проходження акредитації, згідно  вимог частини шостої статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я, є добровільною та плати за її отримання не передбачається.

Разом з тим, пунктами 10 та 13 Порядку передбачається, що відповідна головна акредитаційна або акредитаційна комісія безоплатно видає закладу охорони здоров’я акредитаційний сертифікат, а акредитовані заклади вносяться до реєстру акредитованих закладів, що ведеться МОЗ.

Виходячи із наведеного, немає потреби здійснювати видатки за рахунок бюджетних коштів на закупівлю бланків для друку акредитаційних сертифікатів, оскільки інформація про результати даної адміністративної послуги буде вноситись до реєстру акредитованих закладів охорони здоров’я згідно з пунктом 13 Порядку.

Таким чином, зміни, що пропонуються дозволять не здійснювати  видатки на закупівлю бланків акредитаційних сертифікатів Міністерству охорони здоров’я України та структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської військових адміністрацій.

 

Пропозиції та зауваження просимо надсилати до:

Міністерства охорони здоров'я України за адресою: 01601, м. Київ-601, вул. Михайла Грушевського, 7, E-mail:  [email protected] та тел. (044) 200 08 17.

Проєкт та пояснювальна записка оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України в мережі Інтернет www.moz.gov.ua.

Термін обговорення проекту становить місяць з моменту його оприлюднення.