Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації небезпечних факторів»

19 жовтня 2023
1046

ПРОЄКТ ПОСТАНОВИ КМУ

ПОРЯДОК  РЕЄСТРАЦІЇ  Проєкт

Додаток до Порядку

АРВ

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

ФЕР_2_додаток до пояснювальної записки

Довідка (acquis ЄС) 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України
«Про затвердження Порядку державної реєстрації небезпечних факторів»

 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації небезпечних факторів» (далі - проєкт постанови) розроблений з метою реалізації абзацу восьмого пункту 9 частини першої статті 7, частини першої статті 47 Закону України «Про систему громадського здоров’я» в частині нормативно-правового врегулювання питань проведення державної реєстрації хімічних та біологічних небезпечних факторів середовища життєдіяльності людини з метою встановлення належного рівня безпеки і захисту здоров'я людини.

Державна реєстрація хімічних речовин та речовин біологічного походження полягає у внесенні даних до Державного реєстру небезпечних факторів (далі - державний реєстр). До державного реєстру вноситься така інформація про речовину:  назва речовини;  джерело походження (виробництва);  дані про призначення речовини, особливості біологічної дії, клас небезпеки, характер дії речовини у навколишньому середовищі; методи індикації;  встановлені для речовини державні медико-санітарні нормативи, а за необхідності - також державні медико-санітарні правила використання (застосування).

Датою початку функціонування Державного реєстру є введення його в експлуатацію.

Класифікація небезпеки хімічних речовин та хімічної продукції проводиться на основі Узгодженої на глобальному рівні системи класифікації небезпеки та маркування хімічної продукції (Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals - GHS).

Порядок класифікації та маркування хімічних речовин і хімічної продукції встановлюється технічним регламентом, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, на виконання статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», проєкт постанови оприлюднено для громадського обговорення на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України (https://moz.gov.ua/gromadske-obgovorennja). Зауваження та пропозиції у вигляді порівняльної таблиці просимо надсилати протягом 30 днів з дати публікації проєкту постанови у письмовому або електронному вигляді на адресу Міністерства охорони здоров’я України: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601,
(e-mail: ([email protected]).