Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Вимог до навчальних програм для проведення гігієнічного навчання декретованих контингентів населення»

17 жовтня 2023
1007

Проєкт наказу МОЗ

Пояснювальна записка

Вимоги

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Вимог до навчальних програм для проведення гігієнічного навчання декретованих контингентів населення» (далі – проєкт акта), розроблений з метою визначення єдиних вимог до навчальних програм, на підставі яких проводитиметься гігієнічне навчання для працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб (декретовані контингенти населення).

Проєкт акта розроблено Міністерством охорони здоров’я України відповідно до абзацу дванадцятого пункту 20 частини першої статті 8 Закону України «Про систему громадського здоров’я» (далі – Закон).

Станом на сьогодні відсутні єдині вимоги до розробки навчальних програм для проведення гігієнічного навчання декретованих контингентів населення, які визначають структуру, обсяг, зміст, критерії та способи оцінки гігієнічного навчання та визначали б діяльність підприємств, установ та організацій, які таке навчання проводять. Уніфікація вимог до розробки навчальних програм гігієнічного навчання декретованих контингентів населення дозволить забезпечити якість навчання, що проводиться, єдність підходу та допоможе осучаснити знання та практики, що отримуються при проведенні гігієнічного навчання. Ухвалення акту сприятиме однорідності та високій якості процесу проведення гігієнічного навчання декретованих контингентів населення для забезпечення належного рівня опанування ними відповідних компетенцій. Єдині вимоги дозволять забезпечити більш ефективне  використання ресурсів, пов'язаних з гігієнічним навчанням декретованих контингентів населення та консолідувати зусилля щодо розробки навчальних програм.

 

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 30 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, 01601, [email protected], [email protected]