Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 жовтня 2000 року № 247»

26 вересня 2023
779

Проєкт наказу МОЗ

Пояснювальна записка

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 жовтня 2000 року № 247» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено приведення нормативно-правових актів у відповідність до законодавства у сфері санітарно-епідемічного благополуччя населення.

Зокрема, Законом України «Про систему громадського здоров’я», що  вводиться в дію з 01 жовтня 2023 року, визнається таким, що втрачає чинність, Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», яким передбачена проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та видача за результатами її проведення висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи, а також вносяться зміни до деяких законодавчих актів України у частині виключення висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, у тому числі із Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності».

Проєктом акта визнається таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 жовтня 2000 року № 247, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 січня 2001 року за № 4/5195, яким затверджено Порядок проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров'я МОЗ протягом 30 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: [email protected].