Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 27.03.2022 № 537 "Про організацію надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану"

27 березня 2022
2634

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

27.03.2022 N 537

м. Київ

 

Зареєстрований в Міністерстві юстиції України

06 квітня 2022 року за № 390/37726

 

Про організацію надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану

 

Відповідно до Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 15 березня 2022 року № 2119-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою надання комбустіологічної допомоги постраждалим внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Внести до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 30 вересня 2013 року № 838 «Про систему комбустіологічної допомоги в Україні», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 листопада 2013 року за № 2026/24558, такі зміни:

1) у пункті 1:

підпункт 5 визнати таким, що втратив чинність;

доповнити новим підпунктом такого змісту:

«5) Критерії визначення рівня надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану, що додаються.»;

2) пункт 2 викласти в такій редакції:

«2. Визначити, що надання реабілітаційної допомоги в опікових відділеннях закладів охорони здоров’я та центрах термічної травми та пластичної хірургії здійснюється відповідно до Порядку організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2021 року № 1268.

Встановити, що потреба та обсяг хірургічних втручань з метою запобігання стійкому обмеженню життєдіяльності та відновленню обмежень повсякденного функціонування, у постраждалих, що потребують комбустіологічної допомоги, визначається консиліумом лікарів у складі лікаря-комбустіолога та/або лікаря-хірурга пластичного з фахівцями реабілітації, з урахуванням наданої реабілітаційної допомоги та її результатів.».

 

2. Затвердити такі, що додаються:

1) Критерії визначення рівня надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану;

2) Зміни до Положення про систему комбустіологічної допомоги в Україні, Положення про Центр термічної травми та пластичної хірургії та Положення про опікове відділення.

 

3. Центрам термічної травми та пластичної хірургії протягом п’яти календарних днів з дня набрання чинності цього наказу, подати інформацію про потребу в алотрансплантатах шкіри, для надання комбустіологічної допомоги постраждалим внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, до державного підприємства «Біоімплант» Міністерства охорони здоров’я України» відповідно до пункту 51 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 707.

 

4. Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій (Стрілка В.Є.) забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та діє протягом періоду дії воєнного стану в Україні та тридцяти днів після припинення або скасування такого стану.

 

 

Міністр  Віктор ЛЯШКО