Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 20.12.2022 № 2296 "Про затвердження Регламенту обігу даних, необхідних для формування та використання COVID-сертифікатів"

3 січня 2023
1202

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.12.2022 N 2296

м. Київ

 

Зареєстрований в Міністерстві юстиції України

03 січня 2023 року за № 10/39066

 

Про затвердження Регламенту обігу даних, необхідних для формування та використання COVID-сертифікатів

 

  Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), підпункту 1 пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2021 року № 677 «Деякі питання формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби»,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Регламент обігу даних, необхідних для формування та використання COVID-сертифікатів, що додається.

 

  2. Державному підприємству «Медичні закупівлі України» (Едему Адаманову) під час укладання договорів на постачання вакцин передбачати як істотну умову договору обов’язок суб’єкта господарювання – постачальника вакцин вносити в інформаційно-аналітичну систему «MedData» дані щодо вакцин, які постачаються.

 

  3. Державній установі «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» (Людмилі Черненко) до 01 лютого 2023 року ввести в промислову експлуатацію прикладний програмний інтерфейс, що забезпечує доступ до словників, що підтримуються в актуальному стані, необхідних для формування та використання COVID-сертифікатів, та забезпечити первинне заповнення цих словників.

 

  4. Державній установі «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України», державному підприємству «Медичні закупівлі України», державному підприємству «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України» забезпечити сумісність набору даних про вакцини і вакцинацію відповідно до документації довірчої мережі Європейського Союзу.

 

  5. Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я (Олені Савічевій) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

  6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марію Карчевич.

 

  7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Міністр Віктор ЛЯШКО