Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 09.02.2022 № 264 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 26 квітня 2007 року № 208"

9 лютого 2022
3327

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

09.02.2022 N 264

м. Київ

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 26 квітня 2007 року № 208

 

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою оптимізації роботи Галузевої інформаційно-комунікаційної системи МОЗ України «HealthNet»

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Внести зміну до пункту 7 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 26 квітня 2007 року № 208 «Про затвердження Положення про Галузеву інформаційно-комунікаційну систему МОЗ України «HealthNet», виклавши його у такій редакції:

«7. ГІКС «HealthNet» включає в себе серверну та мережеву інфраструктуру, офіційний вебсайт Міністерства охорони здоров’я України, інформаційний портал covid19.gov.ua, Ліцензійний реєстр МОЗ України з медичної практики, а також інші сервіси, призначені для забезпечення електронного обміну інформацією між суб’єктами єдиного інформаційного простору сфери охорони здоров’я.».

2. Внести зміну до пункту 6 Положення про Галузеву інформаційно-комунікаційну систему МОЗ України «HealthNet», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 26 квітня 2007 року № 208, доповнивши його після підпункту «є» підпунктами такого змісту:

«ж) забезпечує створення нових інформаційних ресурсів та сервісів ГІКС «HealthNet»;

з) забезпечує інформаційну взаємодію з державними електронними інформаційними ресурсами шляхом використання шлюзів безпечного обміну та/або інших способів отримання інформації, використання єдиних форматів обміну електронними даними та з дотриманням єдиних вимог до розроблення та роботи інтерфейсів прикладного програмування, в тому числі при модернізації існуючих;

и) забезпечує впровадження заходів по здійсненню протидії зовнішнім на внутрішнім кіберзагрозам в межах технічних можливостей;

і) забезпечує захист інформації від несанкціонованого доступу, знищення, модифікації та блокування доступу до неї шляхом проведення організаційних заходів, впровадження засобів та методів технічного та криптографічного захисту інформації.».

 

3. Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я (Чикаленко Н. В.) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Карчевич М. В.

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО