Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 01.04.2024 № 549 "Про затвердження Порядку ведення Реєстру візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів, в інформаційно-комунікаційній системі донорства крові"

25 квітня 2024
71

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

01.04.2024 N 549

м. Київ

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
17 квітня 2024 року за № 561/41906

 

Про затвердження Порядку ведення Реєстру візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів, в інформаційно-комунікаційній системі донорства крові

 

Відповідно до підпункту 3 пункту 50 Порядку функціонування інформаційно-комунікаційної системи донорства крові, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2023 року № 1294, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90),

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Порядок ведення Реєстру візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів, в інформаційно-комунікаційній системі донорства крові, що додається.

 

2. Департаменту цифрових трансформацій в охороні здоров’я (Дмитру Лук’янову) забезпечити:

1) подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

2) оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України після здійснення його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

 

3. Установити, що паперові форми довідок, передбачені Законом України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові», з моменту виникнення технічної можливості, будуть видаватись в електронній формі, у Реєстрі візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марію Карчевич.

 

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Міністр Віктор ЛЯШКО