Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

Документування реабілітаційного процесу в ЕСОЗ – відкрито новий навчальний курс для фахівців з реабілітації

9 червня 2023
542

Впровадження сучасної, доказової та ефективної реабілітації без бюрократії та паперів триває.

Одна з важливих складових її трансформації – цифровізація. Саме тому вже невдовзі весь процес реабілітації пацієнта буде супроводжуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). 

Для ефективної підготовки фахівців з реабілітації на платформі Академії НСЗУ вже стартував курс «Документування процесу надання реабілітаційної допомоги на основі Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ)».

Курс створений для мультидисциплінарних реабілітаційних команд та інших фахівців, які працюють з особами з обмеженнями повсякденного функціонування. Навчання складається з 6 розділів, під час проходження яких слухачі дізнаються про: 

  • - принципи документування реабілітаційної допомоги на основі МКФ;
  • - алгоритм створення індивідуального реабілітаційного плану;
  • - ведення електронних медичних записів для фіксації обстежень, складання реабілітаційного плану, планування втручань та багато іншого.

Після завершення цього навчання фахівці з реабілітації отримають необхідні знання та навички, щоб почати кодувати широкий спектр інформації, пов’язаної зі здоров’ям, за правилами МКФ та вносити усі необхідні електронні медичні записи про реабілітаційну допомогу до ЕСОЗ. 

До того ж після успішного завершення навчання фахівці зможуть отримати сертифікат, який дорівнює 5 балам БПР.

Курс доступний за посиланням: https://academy.nszu.gov.ua/course/view.php?id=185

Курс створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з розбудови ефективної системи реабілітації та в рамках проєкту «Реабілітація травм війни в Україні», який реалізують Міністерство охорони здоровʼя України, Національна служба здоровʼя України, Міністерство соціальної політики України, Офіс Президента України, радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, ДП «Електронне здоров’я», БФ «Пацієнти України», Школа реабілітаційної медицини Українського католицького університету, Protez Hub та Всеукраїнське об’єднання фізичних терапевтів — за підтримки Швейцарії, Європейського Союзу та Nova Ukraine.

Тож запрошуємо розпочати навчання!