Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я оголосила про прийом заявок на вступ в організацію

13 жовтня 2023
420

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я» створена для взаємодії та обміну досвідом фахівців сфери громадського здоров’я та санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, зокрема спеціалістів у галузі гігієни, епідеміології, організації охорони здоров’я, а також представників науково-освітнього сектору та представників громадськості. 

Презентація діяльності асоціації відбулася під час Всеукраїнської наукової конференції з міжнародною участю «Розвиток системи громадського здоров’я України в умовах війни та післявоєнної відбудови». Основними напрямами діяльності професійної асоціації визначено: 

  • організація та участь фахівців в науково-практичних конференціях, семінарах, форумах, круглих столах для обговорення наукових i організаційних питань розвитку системи громадського здоров’я в Україні; 
  • посилення розвитку кадрового потенціалу на основі рамок європейських компетенцій працівників громадського здоров’я; 
  • аналіз нормативно-правових актів та кращих практик ЄС, підготовка рекомендації щодо їх адаптації та імплементації в Україні; 
  • сприяння проведенню досліджень та створенню баз доказових даних, враховуючи досвiд роботи спеціалістів у боротьбі з інфекційними та неінфекційними хворобами із застосуванням кращих міжнародних практик і стандартів; 
  • посилення комунікацій з населенням та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості профілактики неінфекційних захворювань та вакцинокерованих інфекційних захворювань. 

Асоціація вже почала перемовини з представниками асоціацій фахівців з громадського здоров'я США, Швейцарії, Німеччини. В рамках партнерства з міжнародними організаціями фахівці з України зможуть проходити спеціалізовані навчання та тренінги у країнах-партнерах. 

Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я у своїх лавах об’єднає професіоналів галузі, які запроваджуватимуть в Україні найкращі досягнення європейських країн. Вступ до організації відбувається на безоплатній основі. 

 

Довідка: Фахівці та медики, які мають досвід та працюють у сфері громадського здоров’я, можуть заповнити та подати заяву на вступ. Деталі щодо вступу можна уточнити за телефоном асоціації — (066) 460-67-10. Громадська організація «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я» (ГО «ВАФГЗ») створена за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Зі статутом організації можна ознайомитися за посиланням.