Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Перші рентгенівські установки з С-аркою, придбані коштом UNITED24, уже в медзакладах прифронтових регіонів

16 вересня 2022
2715

Медичні заклади Півночі, Сходу та Півдня отримали перші 8 рентгенівських установок з C-аркою, придбані за кошти, зібрані через фандрейзингу платформу UNITED24. Кількома місяцями раніше було здійснено дві закупівлі цього обладнання — разом у кількості 22 одиниці. 

За своєю суттю це пересувне компактне обладнання для рентгенологічного обстеження, яке дозволяє робити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Це особливо важливо у випадках, коли пацієнта привозять у тяжкому стані, а лікарю потрібно швидко реагувати.

«Я — кардіолог. Займаюся ангіографією — методом спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин. Власне завдяки С-аркам є досвід проведення ангіографій як таких. А також, використовуючи це медичне обладнання, ми ставимо електрокардіостимулятори», — зазначає завідувач відділення інтервенційної кардіології та рентгеноендоваскулярної хірургії Криворізької міської лікарні № 2  Андрій Жвиревич.

«Очевидно, медичне обладнання, придбане за кошти, що були зібрані через UNITED24, передусім розподіляється на прифронтові регіони, а також ті, що активно залучені до надання медичної допомоги пораненим», — зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, придбані операційні столи для загальної хірургії вже рятують життя українців.