Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Павло Ковтонюк: Головна мета - щоби з 1 січня 2020 року всі види медичної допомоги фінансувалися за новою моделлю

19 липня 2019
2968

Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк в інтерв'ю "Інтерфакс Україна" розповів про підготовку до трансформації спеціалізованої медичної допомоги. 

"Найважливіша дата, яка прописана в законі "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" червоними буквами - це 1 січня 2020. З цієї дати всі види медичної допомоги повинні фінансуватися за новою моделлю (оплата медичних послуг за контрактом з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Це наша головна мета і на її досягнення покладені всі сили", - коментує Павло Ковтонюк.

У 2019 році заплановані три пілотні проекти, які допоможуть МОЗ України, Національній службі здоров'я України і медзакладам краще підготуватися до 2020 року. Це - технічний пілотний проект в Полтавській області з відпрацювання нової моделі фінансування для лікарень, відпрацювання оплат за деякі діагностичні послуги на рівні амбулаторної медичної допомоги по всій країні - "Безкоштовна діагностика", пілотний проект щодо екстреної медичної допомоги. 

Докладно про всі зміни - в інтерв’ю Павла Ковтонюка для "Інтерфакс Україна".

Читайте також