Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

Більшість медичних закладів, що створені для людей, які проходять лікування та реабілітацію, поки що мають проблеми з доступністю фізичного простору. Разом ми можемо це змінити.

Ми запрошуємо на майданчик для обговорення проблем доступності просторів для реабілітації в Україні та пошуку рішень. 26 квітня відбудеться презентація посібника з безбар’єрності у реабілітаційних відділеннях. На заході обговоримо стратегію держави, найпоширеніші проблеми доступності реабілітаційних закладів, шляхи їх вирішення. 

В офіційній частині події візьмуть участь:

  • Тетяна Ломакіна, радниця-уповноважена президента з питань безбар’єрності;
  • Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоровʼя України;
  • Сімон Троллер, заступниця директора з питань співробітництва Посольства Швейцарії в Україні (SDC);
  • Вікторія Тітова, керівниця проєкту, СЕО Big City Lab.

Усі учасники отримають друкований примірник посібника з безбар’єрності у реабілітаційних відділеннях. Організатори події – Big City Lab – передбачають нетворкінг із медіа, змінотворцями громадського та державного сектору. Від учасників очікують бажання створити комфортні умови для реабілітації та міста, що гідно зустрінуть героїв.

Як потрапити на захід?
Захід відбудеться у безбарʼєрному просторі, дружньому до тварин. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Локацію отримають зареєстровані учасники на пошту: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdefudc6ALHQBQpMAPj-hj28hxrXafBecEr5RuZuf9YtZJ-Bw/viewform

Що передбачає програма після офіційної частини:

  • На панельній дискусії будуть шукати відповіді, що ж заважає реалізувати кращі практики доступності в Україні та з чим стикаються пацієнти, захисники та захисниці, лікарі та фахівці з реабілітації.
  • Можливість взяти участь у безоплатному воркшопі від Big City Lab із безбар’єрності від Софії Брем – головної архітекторки посібника. Це інтерактивні заняття, у результаті яких ті, хто впроваджує зміни, на практиці навчаться створювати простори, дружні та комфортні для всіх; розбиратися у нормах безбар’єрності та принципах універсального дизайну; навчаться бачити порушення в організації просторів та розуміти, як їх виправити; впроваджувати рекомендації посібника. Учасники та учасниці отримають сертифікат про проходження воркшопу.

Цей посібник створений спільно з Міністерством охорони здоров’я України, в рамках флагманського проєкту «Розвиток системи реабілітаційної допомоги», в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

За фінансової та технічної підтримки Світового банку, Швейцарії (через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва / SDC та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань / SECO), Генерального Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та переговорів з розширення (DGNEAR) та Глобального фонду зі зменшення ризиків катастроф і відновлення (GFDRR). Думки, висловлені у цьому посібнику, належать авторам, та не обов’язково відображають офіційні погляди партнерів з розвитку. Посібник розробила команда урбан-бюро Big City Lab.