Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

Люди, які перенесли через війну важкі травми, полон, фізичне та сексуальне насильство, тортури тощо, отримують допомогу в медичних закладах по всій Україні. Працівники та працівниці сфери охорони здоров’я мають володіти специфічними знаннями про те, як підтримувати таких людей та як встановлювати довіру з ними. Часто вони не можуть підібрати відповідні слова і, свідомо чи несвідомо, можуть травмувати людину. Отже, необхідно розвивати навички комунікації та м’які навички (емоційний інтелект, емпатію, увагу та повагу до людини). 

А тому за ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України та Національної служби здоровʼя України для платформи Академії НСЗУ був створений навчальний курс «Комунікація з людьми, які зазнали травми внаслідок війни», розроблений у співпраці з Центром психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України, Національною психологічною асоціацією, БФ «Сильні» та Veteran Hub. Організаційний партнер проєкту — бюро стратегічного супроводу «Superwise».

Зареєструватись на курс можна за посиланням

Мета курсу:

◾ Допомогти лікарям та лікаркам краще розуміти людей, які отримали травму і, як наслідок, спілкуватись з ними без ретравматизації. 

◾ Допомогти співробітникам та співробітницям медичних закладів створити безпечне середовище для людей, які внаслідок війни пережили події, що їх травмували.

Для кого цей курс: курс буде корисним для тих, хто працює з людьми в медичних установах як лікар/лікарка, медбрат/медсестра, чи виконує адміністративні обовʼязки в закладі охорони здоровʼя. 

Матеріали курсу стануть в пригоді, якщо ви працюєте в комунікаціях та спілкуєтесь з людьми, які мають різний досвід, зокрема — травматичний, про який ви можете не знати.

Завдяки курсу фахівці матимуть більше інструментів, що допоможуть будувати довірливу комунікацію та створювати безпечне й інклюзивне середовище. А люди, які пережили травматичні події, зможуть уникнути зайвої ретравматизації в лікарнях та госпіталях. 

Курс складається з трьох уроків, які будуть відкриватися поступово. Тож реєструйтеся на курс за посиланням, аби не пропустити відкриття уроків. За проходження онлайн навчання лікарі та лікарки зможуть отримати три бали БПР.

Курс створено для HealthLink.Recovery за фінансової підтримки БО «100% ЖИТТЯ» в рамках реалізації проєкту «HealthLink: Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ініціатива HealthLink.Recovery спрямована на відновлення та розширення медичних послуг у постраждалих від повномасштабного вторгнення регіонах.