Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За сприяння МОЗ українські лікарні отримали сучасне медичне обладнання

9 червня 2023
242

Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня та Київська міська лікарня швидкої допомоги отримали сучасні нейрохірургічні мікроскопи «TIVATO 700». Обладнання придбали Медичні закупівлі України в межах президентської ініціативи UNITED24  за сприяння Міністерства охорони здоровʼя України. 

Зазначимо, що такий апарат використовуватиметься для проведення високоточних нейрохірургічних операцій. За допомогою мікроскопа команда нейрохірургів психоневрологічної лікарні зможе проводити оперативні втручання на головному та спинному мозку. 

Перевагою медичного обладнання є якісне оптичне зображення, яке дозволяє збільшити його до 14 разів. 

Крім того, апарат дозволяє використовувати найновітніші методики у роботі. Так, завдяки його появі у закладі покращиться якість надання спеціалізованої нейрохірургічної допомоги мешканцям області та внутрішньо переміщеним особам. 

Попри тривалу повномасштабну війну Міністерство охорони здоровʼя України та Медичні закупівлі України продовжують працювати над тим, аби кожен заклад відповідно до власних потреб був забезпечений необхідним обладнанням та продовжував надавати потрібну медичну допомогу всім, хто цього потребує.