Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

З початку війни МОЗ отримало понад 800 тонн ліків від гуманітарної організації Direct Relief

3 серпня 2022
3310

У лютому ця гуманітарна організація була однією з перших, хто відгукнувся на потреби України, та надала численні гуманітарні вантажі з ліками, медичними виробами, травматичними наборами та обладнанням. 

Всього за понад 5 місяців війни Direct Relief надіслав до України більше ніж 800 тонн гуманітарних вантажів. Паралельно організація забезпечує необхідними ліками вимушених українських переселенців у Польщі. 

«З початку повномасштабної війни, розв'язаної росією, наші лікарі в надскладних умовах продовжують працювати у режимі 24/7 та надають допомогу постраждалим. Ми зі свого боку працюємо з міжнародними гуманітарними організаціями, аби забезпечити наших медиків та лікарні всім необхідним. Вдячні міжнародним партнерам, що у такий складний час Україна не залишається сам на сам зі своїми потребами», – розповів заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко під час зустрічі з представниками Direct Relief в Україні. 

Напередодні Direct Relief передав Україні кілька сотень наборів для надання екстреної медичної допомоги для служб швидкого реагування, які працюють на місцях і мають справу з пацієнтами з пораненнями, травмами, інфекціями та іншими гострими медичними потребами.

Нагадаємо, з початку війни МОЗ отримало вже кілька траншів від гуманітарної організації Direct Relief.

Довідка: Direct Relief — це некомерційна гуманітарна організація, яка здійснює невідкладну медичну допомогу та ліквідацію наслідків стихійних лих у Сполучених Штатах Америки та за кордоном.