Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко відвідав із робочим візитом Іванківську лікарню на Київщині

17 травня 2023
243

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко разом із головою Київської обласної військової адміністрації Русланом Кравченком відвідали з робочим візитом Іванківську центральну районну лікарню на Київщині.

«Дякую всім працівникам Іванківської лікарні, які навіть перебуваючи в окупації, що тривала 36 днів, в жахливих умовах — без тепла, води, електрики та будь-яких видів зв’язку, ризикуючи власним життям і здоров'ям, залишалися вірними своїй справі — рятували життя людей та робили все, аби пацієнти отримували всю необхідну медичну допомогу. Низький уклін за людяність та відвагу. Це те, що відрізняє нас від ворога і те, чому перемога за нами. Приємно бачити, що лікарня розвивається. І навіть війна цьому не перешкода, а навпаки – стимул рухатися вперед і забезпечувати людей якісною, доступною та безоплатною медичною допомогою», — зазначив Віктор Ляшко.

Іванківська районна лікарня надає допомогу жителям Іванківської та Поліської громад, частині Димерської громади, працівникам та жителям зони відчуження — загалом близько 40 тисяч людей. Тут доступний повний спектр медичної допомоги: первинна, вторинна амбулаторна та стаціонарна, паліативна (мобільна та стаціонарна). За період окупації навесні минулого року лікарня надала допомогу 101 пацієнту в стаціонарних умовах та 200 пацієнтам амбулаторно, з них із пораненнями — 39 осіб стаціонарно та 18 амбулаторно, в пологовому відділенні народилися 17 дітей.

Під час візиту обговорили доцільність розробки проєкту нового корпусу лікарні. Наразі терапевтичний та інфекційний корпуси є морально та технічно застарілими будівлями, що не відповідають сучасним вимогам інклюзивності та доступності. Будівництво нового сучасного лікувального корпусу дасть можливість сполучення зі збудованим раніше хірургічним корпусом. Це дає багато переваг порівняно з реконструкцією наявного терапевтичного корпусу, оскільки дозволяє створити сучасний високотехнологічний лікувальний стаціонар із підвищеними функціональними можливостями, що відповідає сучасним вимогам до лікувального процесу та роботи медичних працівників.  

Також разом із керівництвом обласної адміністрації ухвалили рішення про необхідність завершення ремонтних робіт в межах реконструкції поліклінічного відділення, які були призупинені через військові дії.  Наразі вносяться зміни до чинного проєкту з урахуванням доцільності облаштування укриття, що є особливо актуальним в період повномасштабної війни.