Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські вірусологи проходять лабораторні тренінги з основ ПЛР

28 червня 2022
2506

Рівненські спеціалісти лабораторій вірусології, бактеріології та особливо небезпечних інфекцій Рівненського центру контролю та профілактики хвороб взяли участь у лабораторному тренінгу ВООЗ з основ полімеразної ланцюгової реакції.

Тренінг включав теоретичний матеріал щодо принципів ПЛР, методів екстракції нуклеїнових кислот, виявлення результатів. Також учасники дізналися, як проводити повний ПЛР-аналіз від обробки зразка до видачі результатів. Велика увага приділялася питанням контролю якості ПЛР-досліджень та правилам біобезпеки в лабораторії. 

Цей тренінг дозволяє підготувати працівників лабораторії, які займаються ПЛР-тестуванням, або тих, хто тільки планує запровадити ПЛР-дослідження, до вирішення суто практичних завдань, які щодня виникають перед спеціалістом з ПЛР-діагностики.

Ці тренінги є частиною постійної роботи із покращення національного та регіонального потенціалу для діагностики актуальних на сьогодні інфекцій (наприклад, інфекцій з водним механізмом передачі, особливо небезпечних інфекцій, COVID-19) та надання технічної підтримки й експертизи українським лабораторіям за підтримки Європейського Союзу. Цього тижня такий тренінг проходить у Луцьку.