Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У медичних університетах триває основна сесія складання КРОК 1

5 липня 2023
362

Для українських та іноземних студентів, які через повномасштабну війну та безпекову ситуацію, перебувають поза межами України, наразі триває основна сесія складання компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), а саме: тестового іспиту КРОК 1 та АМПС (іспит з англійської мови професійного спрямування). Останній день основної сесії іспиту КРОК 2 за кордоном закінчився 29 червня.

Зазначимо, що основна сесія складання іспитів КРОК 1 та АМПС триватиме до 9 липня включно. Для здобувачів, які складатимуть іспит КРОК 2 вперше, та для здобувачів, які будуть його складати повторно, існує додаткова сесія, яка триватиме з 11-13 липня. 

Студенти мають змогу скласти тестові компоненти ЄДКІ за кордоном у відповідних сертифікованих центрах тестування. 

Звертаємо вашу увагу, що для складання іспиту залучено понад 600 центрів тестування в різних країнах світу. Відповідні центри є у США, Канаді, Великобританії, Індії, країнах Євросоюзу, Кореї, Грузії, Марокко тощо. І перелік локацій постійно розширюється.

Нагадаємо, що можливість для українських та іноземних студентів скласти ЄДКІ поза межами України та за місцем постійного проживання/тимчасового перебування стало можливим завдяки ухваленій урядом постанові «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”», затверджених постановою КМУ від 28.03.2023 № 269.

Більш детально ознайомитися з алгоритмом дій для здобувача освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, можна за посиланням