Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Маріуполі навчають надавати допомогу при пологах, в Одесі змагаються бригади “швидкої”

20 квітня 2018
2844

На Донеччині відкрили тренінговий центр для навчання для тих, хто допомагає вагітним, породіллям і новонародженим, на Київщині - лабораторію забору крові. На Львівщині та Чернігівщині придбали медичне обладнання, на Одещині провели змагання бригад «швидкої», а на Хмельниччині декларації з лікарем підписують у ЦНАП.

 

На Донеччині відкрили тренінговий  центр

У Перинатальному центрі в Маріуполі створено симуляційний тренінговий центр. Центр передбачає впровадження повноцінної системи безперервного навчання та удосконалення практичних навичок надання допомоги при нормальних, ускладнених, патологічних пологах та невідкладних станах в тому числі і серцево-легеневої реанімації для дорослих, первинної реанімації новонароджених. За допомоги програмного забезпечення можливо імітувати різноманітні клінічні стани.

В тренінговому центрі будуть проходити навчання лікарі акушери-гінекологи, неонатологи, дитячі реаніматологи та анестезіологи з усіх закладів охорони здоров’я, в яких надається допомога вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим Донецької області.

Детально: https://goo.gl/Ewme77

 

На Львівщині відкрили реанімаційне відділення

У Тростянецькій центральній районній лікарні відкрили відремонтоване відділення реанімації та інтенсивної терапії. Відділення забезпечене апаратом штучної вентиляції легень для дорослих, і для дітей від шести років, функціональними ліжками. Також було придбано монітор-пульсоксиметр та шприцевий дозатор

Відділення працює цілодобово, тут надають невідкладну допомогу чотири лікарі.

Детально: https://goo.gl/sTwwiY

 

На Одещині пройшли змагання бригад «швидкої»

В обласних змаганнях бригад екстреної медичної допомоги взяли участь 8 команд: 4 бригади Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та ще 4 Одеської міської станції швидкої медичної допомоги. Квест розпочався на тренувальному майданчику автобази санітарного транспорту, де кожна з команд отримала конверт із індивідуальним завданням. Медики виконували їх у місті.

Детально: https://goo.gl/gRUDsu

 

На Київщині відкрили лабораторію забору крові

Лабораторія забору крові розпочала роботу на базі Вороньківської дільничної лікарні Бориспільської ЦРЛ. Апаратура лабораторії дозволяє досліджувати кров людини за 10 протокольними показниками.

Пункти забору крові планують зробити у кожній сільській медичній амбулаторії. Транспортування аналізів за відповідним графіком та в установленому порядку забезпечуватимуть автомобілі Центру первинної медико-санітарної допомоги в спеціальних сумках-холодиниках. Результати аналізів надходитимуть на електронну скриньку.

Детально: https://goo.gl/MFRXGg

 

На Львівщині закупили обладнання для немовлят

Нове медичне обладнання для реанімації новонароджених передали у Яворівську центральну районну лікарню. Пологове відділення вже має реанімаційний монітор пацієнта, манжет HIAT для немовлят та сенсор SpO2.

Нове обладнання здійснюватиме контроль усіх життєво-важливих функцій новонароджених під час реанімаційних заходів, а також забезпечуватиме моніторинг та аналіз максимальної кількості показників з динамічним відображенням даних на інформативному сенсорному дисплеї.

Обладнання придбали в межах реалізації проекту «Громадський бюджет».

Детально: https://goo.gl/UDPb7P

 

На Чернігівщині придбали офтальмологічне обладнання

Діагностичне та лікувальне обладнання закупили для потреб офтальмологічного відділення КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня». Відділення забезпечили апаратами для динамічної офтальмохромотерапії та тренування акомодації. Обладнання буде використовуватися для лікування вад розвитку, аномалій рефракції у дітей різного віку при розвитку амбліопії чи косоокості. Ці апарати застосовуються у комплексному лікуванні і, зазвичай, за 10 процедур можна отримати терапевтичний ефект.

Гроші на обладнання зібрали в рамках акції «Серце до серця.

Детально: https://goo.gl/Pfs3Yy

 

На Хмельниччині декларації з лікарем підписують у ЦНАП

У Славуті Центр надання адміністративних послуг у пілотному режимі розпочав прийом людей для підписання декларації із сімейним лікарем. У приміщенні ЦНАП розташоване робоче місце для працівника Славутського Центру ПМСД, який надає кваліфіковану консультацію, має повний перелік всіх лікарів, яких можна обрати, приймає документи від громадян.

 

Детально: https://goo.gl/PCambH

Використано фото департаметів охорони здоров'я Донецької, Одеської ОДА

Читайте також