Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно розпочнуть працювати на якісно новому рівні під час надання паліативної допомоги

24 квітня 2024
101

Три медзаклади — по одному у Львові, Тернополі та польському Кросно — отримають підтримку в рамках програми «Interreg NEXT Польща — Україна 2021-2027 рр.», що дозволить їм покращити якість обслуговування онкохворих та людей похилого віку. 

Відповідний грантовий договір вже підписано для реалізації проєкту «Розвиток паліативної, геріатричної та лікувальної допомоги, а також підвищення якості медичних послуг для онкохворих у лікарнях Львова, Тернополя та Кросно». 

Основні цілі проєкту — створення нових медичних підрозділів, реконструкція будівель, придбання сучасного медичного обладнання, а також організація навчання медичного персоналу для поліпшення паліативної, геріатричної та онкологічної допомоги.

Проєкт реалізовуватимуть у таких медзакладах: 

  • Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги м. Львова — тут буде побудовано та обладнано стаціонарне відділення паліативної допомоги, мобільні лікувальні групи та психоонкологічне відділення. 
  • Тернопільська обласна поліклініка Тернопільської обласної ради — тут збудують паліативне відділення для онкохворих і новий корпус із радіологічним відділенням.
  • Підкарпатська провінційна лікарня ім. Івана Павла ІІ у Кросно — тут буде модернізовано та обладнано лікарняні палати лікувально-профілактичної установи.

На реалізацію проєкту заплановано 30 місяців. Він має велике значення для покращення якості життя пацієнтів, які потребують спеціалізованої медичної допомоги, а також для зміцнення співробітництва в медичній сфері між Україною та Польщею.

Довідка: загальний бюджет проєкту складає 3,8 млн євро. Втілюватимуть його коштом Євросоюзу в межах програми «Interreg NEXT Польща — Україна 2021-2027 рр.». Мета проєкту — створити гідні умови лікування, полегшити симптоматику та зменшити страждання важкохворих людей, які перебувають на останніх стадіях хвороб.