Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медцентр першим в Україні отримав сучасний флюоромобіль

15 серпня 2022
2698

Сучасний флюоромобіль експертного класу передано обласному фтизіопульмонологічному медичному центру у Рівному за сприяння Міністерства охорони здоров’я, Центру громадського здоров'я та Рівненської ОДА, а також за допомоги Міністерства Європи і закордонних справ Франції та Центра кризових ситуацій та підтримки.

Автомобіль повністю забезпечений обладнанням для раннього виявлення туберкульозу, а також легеневих і онкозахворювань, патології бронхолегеневої системи тощо. 

Відтепер бригада флюоромобілю працюватиме в територіальних громадах регіону, першочергово виїжджаючи на місця, де виявлені випадки туберкульозу. 

Також проводитимуться обстеження громадян з соціальних й медичних груп ризику.

Доступні будуть обстеження і для внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на Рівненщину через військову агресію російської федерації проти України. 

Для проходження професійного обстеження пацієнту не потрібно буде їхати до обласного центру, автомобіль зможе виїжджати у будь-який населений пункт регіону, навіть у найвіддаленіший.

Це максимально сприятиме ранньому виявленню легеневих патологій і онкозахворювань, наближенню меддопомоги до пацієнтів, розширенню взаємодії між фтизіопульмонологічним центром і закладами ПМСД в громадах щодо діагностики й профілактики туберкульозу.

Наразі Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр – перший заклад, який отримав таке авто.