Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Привітання до дня сімейного лікаря

19 травня 2023
296

Сімейна медицина – основа медичної допомоги у всьому світі, адже досвід розвинених країн свідчить, що понад 80% проблем зі здоровʼям можна розвʼязати на первинному рівні медичної допомоги. 

Та жодна країна в Європі у XXI столітті не переживала повномасштабної війни і не стикалася з такими викликами, з якими стикнулися ми. Наша медична система встояла. У тому числі завдяки тому, що сімейні лікарі у більш віддалених від війни регіонах невтомно приймали нових пацієнтів, які мали вимушено переміщуватися зі спалених окупантами міст – лікували, вакцинували, підтримували у нашій спільній біді. 

В Україні працюють майже 17 тисяч сімейних лікарів, вони стали надійними партнерами мільйонам своїх пацієнтів! Лікарі навчаються щодня, опановують навички надання психологічної і реабілітаційної допомоги, вивчають нові протоколи лікування, дізнаються про нові відкриття. Все для того, щоби ми всі були здоровими!

Шановні колеги, кожен і кожна з 16 976! Ваш внесок важливий, ви – важливі! Вдячні вам, що попри щоденні виклики війни ви продовжуєте невтомно працювати, навчатися, розвиватися. Будьте здоровими, дбайте про себе і своїх близьких. 

Вітаємо вас із професійним святом!