Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Посли G7 підтримують нинішній план МОЗ щодо реформування системи охорони здоров’я

10 квітня 2017
842

Посли Великої Сімки опублікували заяву на підтримку реформ у системі охорони здоров’я, які впроваджує Міністерство охорони здоров'я разом з Урядом України. Вони наголошують на важливості ухвалення закону «Про Державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів», як важливого кроку до зміни відносин українських громадян та медичної системи в кращу сторону.

Публікуємо переклад заяви послів Великої Сімки українською мовою:

«Ми, Посли G7, нещодавно зустрічалися з в. о. міністра охорони здоров’я України та хотіли б висловити підтримку нинішньому плану реформ.

Ми віримо, що втілення плану державних гарантій щодо фінансування медичних послуг і лікарських засобів в рамках Національної служби охорони здоров'я України означає, що держава готова і прагне рухатися вперед та втілювати важливі реформи в інтересах своїх громадян: в галузі охорони здоров'я та боротьби з корупцією.

Законодавство, що передбачає реформування системи охорони здоров'я – важливий крок до зміни відносин українських громадян та медичної системи в кращу сторону. Це дозволить на законодавчому рівні забезпечити громадянам доступ до всіх послуг, які їм необхідні та на які вони заслуговують.

Завдяки ефективному управлінню нинішньої команди досягнуто вже багато. Підзвітність з боку Міністерства та громадський контроль підвищили прозорість. Втім багато роботи ще попереду.

Тому ми з великою повагою висловлюємо надію, що д-р Супрун і її команда в Міністерстві охорони здоров'я матиме можливість продовжувати свою роботу в галузі реформування охорони здоров'я України, зокрема ухваливши такий закон. Ми підтримуємо Міністерство і всі українські структури, які залучені до цього процесу».

Оригінал заяви: http://www.ambkiev.esteri.it/ambasciata_kiev/it/ambasciata/news/dall_ambasciata/2017/04/statement-of-the-g7-ambassadors.html