Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Попри війну темпи проведення трансплантацій не втрачено

27 липня 2022
2879

Не зважаючи на розв’язану російською федерацією війну, система охорони здоров’я продовжує працювати, а лікарі – надавати кваліфіковану, у тому числі високоспеціалізовану, медичну допомогу. При цьому темпи проведення трансплантацій в Україні навіть зросли у порівнянні з минулим роком (за 6 місяців поточного року в Україні виконано 136 трансплантацій органів, за аналогічний період 2021 року зроблено 126 таких операцій).

Серед закладів, що фізично не постраждали від російської навали і продовжують рятувати пацієнтів, які не мають іншого шансу на життя, окрім трансплантації, – Черкаський обласний онкодиспансер. З початку року там провели 24 трансплантації кісткового мозку (КМ) та 6 трансплантацій нирок.

Загалом з 2019 року фахівцями медзакладу здійснено 91 трансплантацію КМ та 19 трансплантацій нирок.

Минулої п’ятниці у медзаклад, попри воєнний час і проблеми з логістикою, доставили кістковий мозок від донора з Польщі, завдяки чому фахівці змогли провести трансплантацію КМ від неродинного донора 33-річному пацієнту-канівчанину, хворому на гострий лейкоз.

Безпосередньо від кордону у Черкаси цей цінний вантаж доставили засновники Українського реєстру донорів кісткового мозку.

Наразі заклад працює у звичному режимі, у тому числі надаючи допомогу пацієнтам  з інших областей України, де – через війну – українці позбавлені можливості потрапити до онкологічних закладів. 

Фахівці онкодиспансеру проводять усі види спеціального лікування: хірургічне, хімієтерапевтичне, променеве.

Довідка: Записатись  на прийом до спеціалістів можна онлайн на сайті onko.ck.ua – «Самозапис до лікаря» – «Запис на прийом для незареєстрованого користувача». Дізнатися детальнішу інформацію можна за номером +38 (067) 006 59 00 (Call-center).