Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Польща продовжує підтримувати Україну та обмінюватися досвідом із українськими медиками

29 листопада 2022
1061

Центром розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров'я України спільно з асоціацією медичних сестер Польщі організовано та проведено науково-практичну конференцію «Підтримка та розвиток медсестринства в Україні – виклик для медсестринської спільноти в Європі». 

До української делегації долучилися 24 медичні сестри та акушерки з різних регіонів України. Серед учасників були представники як деокупованих територій, так і тилових регіонів. Під час зустрічі українські та польські медсестри мали змогу обмінятися цінним досвідом та підвищити свої професійні знання й навички. 

У ході зустрічі українські медсестри зустрілися з виконавчим директором Міжнародної ради медсестер та головою Європейської федерації медсестринських асоціацій. Також українська делегація завітала до осередку польських медсестер, а саме — до Медсестринської Палати Польщі. 

Представники української делегації розповіли, що попри тривалу повномасштабну війну та щоденне протистояння ворогу українські медичні сестри та брати, акушерки, фельдшери, лікарі продовжують міцно тримати медичний фронт України. Під час вибухів, у підвалах, без світла та води, під дулами ворожих автоматів, медики надають медичну допомогу та рятують людське життя.

За словами українських фахівців, такі надважкі умови праці сформували справжніх лідерів медичної спільноти, які взяли на себе відповідальність та показали високий рівень професіоналізму, стійкості й хоробрості. 

Також під час конференції були організовані робочі зустрічі з представниками асоціацій медичних сестер Польщі та Європи. Крім того, українські медсестри мали змогу відвідати медичні заклади Варшави та обмінятися практичним досвідом, який буде впроваджено в українську медицину. 

Міністерство охорони здоров’я України висловлює велику вдячність закордонним колегам за допомогу та підтримку, а також за важливий обмін досвідом з українськими медиками, які щохвилини рятують наших військових та допомагають постраждалим у надскладний час. 

Нагадаємо, вчора у Варшаві був підписаний Меморандум про регулярну співпрацю у сфері лікарських засобів та медичних виробів між ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) та Управлінням реєстрації лікарських засобів, медичних виробів та біоцидних засобів Республіки Польща (URPL).