Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Отримані в рамках гуманітарної допомоги генератори допомогли забезпечити електроенергією лікарні під час ворожих обстрілів

16 вересня 2022
2733

Нещодавно ми стали свідками масованих ударів російських терористів по критичній цивільній енергетичній інфраструктурі України.

Завдяки поставці дизельних генераторів до прифронтових областей, медичні заклади спрацювали на випередження, своєчасно підключивши їх до енергетичної мережі.

«Ми отримали 8 генераторів якраз напередодні, це чудова річ, що дуже необхідна, — говорить Костянтин Потрясаєв, лікар екстреної медичної допомоги міста Дніпра. — Зараз готуємо проєкти і будемо під’єднавши підстанції по всій області».

 

Критична  ситуація загрожувала багатьом лікарням. «У реанімації знаходилося багато хворих на апаратах ШВЛ, у хірургії було багато важких хворих — саме там у нас і спрацювали генератори, — пояснює Олександр Трохимчук, лікар-травматолог, медичний директор КНП Першотравенська міська лікарня. — Поки що ми маємо автономне живлення лише в центральному корпусі лікарні, де знаходяться реанімаційне та хірургічне відділення, надалі плануємо забезпечити окремим генератором кожен з корпусів».

У багатьох медичних закладах України автономні системи електроживлення були розраховані виключно на реанімацію, хірургію та пологові відділення. 

Наразі медичними установами розробляється проєктно-кошторисна документація на оновлення всіх автономних систем живлення.

Усього в рамках гуманітарної допомоги від різних донорів лікарні отримали понад 200 генераторів.

Нагадаємо, гуманітарна допомога сприяє реабілітації пацієнтів з важкими пораненнями.